© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

25 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP 3 Poznań Dzisiaj, 6 października 06:30
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.Remigiusz Rączka wybierze się do klasztoru dominikanów w Sandomierzu. Znajduje się tam najstarszy w Polsce dzwon. Na uwagę zasługuje też ceglany kościół św. Jakuba i założona w średniowieczu winnica. Prowadzący wraz z ojcem Marcinem przygotowuje podkarpackie proziaki z bazyliowym pesto oraz klasztorne polędwiczki z koperkowymi kopytkami.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 25 min