© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

25 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP 3 Wrocław niedziela, 19 października 06:30
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi opactwo cysterskie w Szczyrzycu. Mieszkający tam zakonnicy prowadzą ogromne gospodarstwo. Uprawiają ziemię, hodują zwierzęta, a nawet produkują piwo we własnym browarze. Prowadzący wraz z duchownymi przygotowuje wołowinę w warzywach z klasztornego ogrodu, podpłomyki na lokalnym piwie oraz sałatkę z serami z mleka od szczyrzyckich krów.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 25 min