© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Kuchnia dla odważnych

Kuchnia dla odważnychSezon 1 | Odc. 8

35 minmagazyn kulinarnyPolska2018
Food Network poniedziałek, 14 kwietnia 03:15
Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków. Jest specjalistą od podrobów, które mają zarówno swoich zwolenników, jak i zagorzałych przeciwników. Ale nie tylko podroby zagoszczą w jego kuchni na kółkach.W Bystrzycach koło czeskiego Cieszyna Walenty odwiedza znajomego Romana, który razem z żoną Aniczką prowadzi niewielką hodowlę owiec. Razem oprawiają jagnię. Odważny kucharz z podrobów przyrządza dwa różne śniadania dla gospodarzy: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulką. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia oraz przygotowuje tatara z mięsa dojrzałej owcy.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2018
Czas trwania
  • 35 min