© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2021
TVP HD piątek, 4 lipca 17:10
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Flądra jest rybą powszechną i wciąż niedrogą i, mimo że przegrywa konkurencję z dorszem, łososiem czy węgorzem, Karol udowodni, że warto po nią sięgnąć. Przygotuje wersję smażoną z frytkami i surówką z kapusty, a także pastę ze świeżo wędzonej flądry z sałatką podaną na żytnim pieczywie. Na koniec przyrządzi wołowy stek z sosem z sardeli.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2021
Czas trwania
  • 25 min