© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Rewolucja na talerzu

Rewolucja na talerzuSezon 2 | Odc. 6/8

35 minmagazyn kulinarnyPolska2010
Food Network sobota, 19 kwietnia 06:35
Gulasz jest potrawą, która doskonale syci i rozgrzewa. Aby uczynić go jeszcze zdrowszym, prowadzące proponują chude mięsa z dodatkiem warzyw i świeżych ziół, które z powodzeniem zastąpią sól. Pierwsza propozycja to gulasz cielęcy. Powstanie on z łopatki cielęcej, która obfituje w kleiste mięso, ułatwiające zagęszczanie tej potrawy. Całość zostanie podana z dodatkiem rozmarynu i szałwii, w towarzystwie kaszy pęczak. Druga potrawa będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy lubią warzywa. Gulasz z bobu i groszku można przygotowywać przez cały rok, wykorzystując mrożone przetwory. Trzeci przepis spełni oczekiwania alergików. Gulasz z królika składa się ze szlachetnego i delikatnego mięsa, które mogą jeść kobiety w ciąży i małe dzieci.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2010
Czas trwania
  • 35 min