© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Rewolucja na talerzu

Rewolucja na talerzuSezon 2 | Odc. 2/8

35 minmagazyn kulinarnyPolska2010
Food Network HD sobota, 12 kwietnia 06:35
Pierogi są potrawą lubianą i cenioną przez Polaków, jednak zapracowane panie domu nie zawsze mają czas na to, aby przygotować je samodzielnie. Agata i Olga tradycyjnie zaprezentują trzy przepisy na smaczne i nietuczące dania. Pierwsza propozycja to pieczone pierogi z grzybami. Prowadzące proponują, by farsz do nich przyrządzić na bazie boczniaków, które uchodzą za najzdrowsze z dostępnych na naszym rynku grzybów. Smak potrawy zostanie dodatkowo wzbogacony o orzechy włoskie. Kolejne przepis to azjatyckie pierożki gotowane na parze z dodatkiem imbiru, kolendry i chilli. Miłośnikom słodkości prowadzące proponują pierogi z nadzieniem śliwkowym, imbirem, miodem i migdałami.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2010
Czas trwania
  • 35 min