© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Wszystkie smaki fermentacji

Wszystkie smaki fermentacjiSezon 1 | Odc. 3

29 minserial dokumentalnyKorea Południowa2020
Planete+ środa, 9 października 03:45
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
Reżyseria
  • Yoonsang Kim
Tytuł oryginalny
  • Flavors of Fermentation
Gatunek
  • serial dokumentalny
Kraj produkcji
  • Korea Południowa
Rok produkcji
  • 2020
Czas trwania
  • 29 min