© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

26 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP 3 Wrocław niedziela, 24 sierpnia 06:30
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.Remigiusz Rączka przyjeżdża do klasztoru paulinów i Sanktuarium Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze. Zwiedza bastion św. Barbary oraz ogrody jasnogórskie, gdzie wraz z o. Waldemarem przygotowuje gulasz węgierski i staropolskie racuchy z jasnogórskim miodem.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 26 min