© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Przystanek slow food 3

Przystanek slow food 3Sezon 3 | Odc. 4

25 minmagazyn kulinarnyPolska2022
TVP 3 Szczecin piątek, 6 czerwca 12:00
Bohaterami programu są ludzie, którzy zrezygnowali z wyścigu szczurów. Postanowili zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe odżywianie się.Aftarukowie kilka dekad temu zdecydowali się porzucić życie miejskie na rzecz spokojniejszej egzystencji na wsi, nad zakolem rzeki Bug. Tam od podstaw nauczyli się prac rolniczych, hodowli dzikich świń oraz sztuki tworzenia wędlin. Obecnie prowadzą pensjonat, w którym goście mogą cieszyć się przyrodą, słuchać jazzu, smakować domowe wędliny, a także korzystać z atrakcji takich jak przejażdżki rowerowe i wędkowanie. Aftarukowie wciąż inspirują innych nowymi inicjatywami. Ostatnio nawiązali współpracę z sąsiadami, tworząc stowarzyszenie właścicieli podlaskich dworków i pałaców, aby wspólnie promować Podlasie. Gościem odcinka będzie szefowa kuchni Oliwia Bernady, która zademonstruje klasyczne dania z regionu w swojej autorskiej wersji.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2022
Czas trwania
  • 25 min