Emitowany od jedenastu lat program wciąż wzbudza emocje u widzów. Trudno znaleźć na mapie Polski miejsce, do którego dotąd nie zawitała Magda Gessler. W nowym sezonie odwiedzi m.in. Zamość, Jawor, Golub-Dobrzyń i Inowrocław. Będzie tam zmieniać wygląd oraz menu lokalu, którego właściciele wezwali ją na pomoc, a także myślenie ludzi na temat ich gastronomicznego biznesu. W czasie pandemii to zadanie wydaje się podwójnie trudne, jednak dla kulinarnej ekspertki nie ma rzeczy niemożliwych.Gorzów Wielkopolski to, podobnie jak Zielona Góra, stolica województwa lubuskiego. Miasto położone jest nad Wisłą i liczy sobie ponad sto tysięcy mieszkańców. Starsi obywatele doskonale pamiętają początki Baru Agata, który został otwarty w połowie lat 60. Mimo że restauracja kilka razy zmieniała lokalizację, klienci zawsze przychodzili na słynne pierogi oraz kotlety jajeczne. Niestety, tak było kiedyś. Bar od kilku lat świeci pustkami, chociaż w kuchni nadal gotuje pani Marzena. Wraz z początkiem lat 90. Biznes przejął tamtejszy klub sportowy kobiecej piłki nożnej Stilon. Właściciele nie mogą porozumieć się z personelem, konflikt narasta zwłaszcza w ostatnich latach. Co gorsza, nie wywiązują się oni również ze zobowiązań finansowych, więc zatrudnione w restauracji panie nieraz czekają na wypłatę trzy, cztery miesiące. Działacze sportowi postanowili więc poprosić o pomoc Magdę Gessler.