© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2022
TVP Rozrywka Dzisiaj, 5 czerwca 19:15
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Karol Okrasa przygotowuje tzw. dania jednogarnkowe. Właśnie tak powstawały bowiem posiłki naszych przodków, którzy nie jedli oddzielnie zupy i reszty obiadu. Znany kucharz przedstawia więc propozycje trzech przepisów. Są to: przyrządzane w kociołku na ogniu skrzydełka drobiowe, gęsta zupa rybna wzbogacona wędzonym pstrągiem oraz zębacz zapiekany z fasolką szparagową.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2022
Czas trwania
  • 25 min